Facebook Pixel Code

Kısa Dönem İngiltere Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

İngiltere Öğrenci Vizesi

İngiltere’de dil eğitimi almak isteyenlerin başvurması gereken vize türüdür. 6 aylık ve 11 aylık olmak üzere iki farklı vize türü vardır. Başvurunuzun olumlu sonuçlanması durumunda İngiltere’de dil eğitimi alabilir, IELTS , FCE, CAE, CPE ve Cambridge dil yeterlilik sınav kurslarına, İngiltere yaz okullarına ve mesleki sertifika programlarına kayıt yaptırabilirsiniz. Uzatılabilen bir vize değildir, vize bitiminde ülkenize dönmeniz gerekir. Yurtdışında dil eğitiminiz sırasında çalışma izniniz bulunmamaktadır.

İngiltere’ de dil kursu almak isteyenlerin İngiltere Konsolosluğu tarafından kontrole tabi tutulduğu belgeler çeşitlilik göstermektedir. Reşit olup olmamanız, çalışıyor veya çalışmıyor olmanız, eğitiminize devam ediyor veya mezun oluşunuz, kendinizi finanse edip edememeniz belgelerinizi hazırlarken özellikle üzerinde durmanız gereken noktalardır. Bunun dışında genel olarak kısa dönem İngiltere öğrenci eğitim vizesi başvuru dosyanızda olması gereken belgeler aşağıdaki gibidir 

Kısa Dönem İngiltere Öğrenci Vizesi


• En az 1 yıl geçerli orijinal pasaportunuz.

• Vize için gereken ücret. (6 aylık ve 11 aylık İngiltere Öğrenci vizesi başvurularınız yatırmanız gereken vize ücreti farklıdır.)

• Eğitim durumunuzu kanıtlayan belgeleriniz.

 Eğer Türkiye’de herhangi bir dil kursuna gittiniz ise, bu dil kursundan alınmış sertifikalarınızın fotokopisi.

• Gideceğiniz dil eğitim kuruluşundan orijinal kabul mektubu.

• İngiltere’de kalacağınız sürede geçiminizi karşılayabileceğinizi  kanıtlayan belgeler. Örneğin; ailenizi veya sizin güncel banka bilgileriniz.

• Eğer çalışıyorsanız; İş yerinizden izinli olduğunuzu ve dönüşünüzde işinize devam edebileceğinizi gösteren orijinal mektubunuz, maaşınızı, işe girişinizi gösteren belgeler.

• 18 yaşın altındaki öğrenciler için; Velayetleri altında olduğu ebeveynler ile ilgili belgeler.

• 6 Aylık Kısa Dönem İngiltere Öğrenci vize için başvurularda sağlık sigortası zorunlu değildir, fakat yapılması kesinlikle önerilir. Bununla birlikte 11 aylık başvurularda sağlık sigortası zorunludur. IHS (Immigration Health Surcharge) ödemesi olarak geçer ve yaklaşık 250 USD dolarıdır.

Önemli noktalar; Belgeleriniz, özellikle İngiltere’ye ilk kez vize başvurusu yapıyorsanız, İngilizce çevirileri ile birlikte orijinal ve ıslak imzalı olmalıdır. Vize başvuru dosyanızda istenilen belgeleri hazırlamanız size vize alma garantisi vermez. Başvurunuzun olumlu sonuçlanması için başta belgelerinizin güncel ve doğruluğundan emin olmalı, bunun yanında süreç boyunca yurtdışı eğitim danışmanınızla iletişim içinde olmalısınız. Yalnızca belge hazırlamaktan ibaret olmayan bu süreçte İngiltere Konsolosluğu gerek diplomatik gerekse güvenlik amacıyla  günlük, haftalık, aylık olarak bazı bürokratik düzenlemeler yapabilir. Bu tip değişiklikleri takip etmekle yükümlü konusunda uzman ve ilgili bir yurtdışı eğitim danışmanı ise zorlu ve karmaşık görünen bu süreci sizi en doğru bilgiye ulaştırarak yönlendirir, kolaylaştırır. Asıl önemlisi vize başvurusu yaptığınız andan itibaren İngiltere’de alacağınız dil eğitiminin bitişine kadar yapacağı koçluk hizmeti ile karşılaşabileceğiniz bütün durumları öngörerek size ekonomik olarak uygun, güvenli ve huzurlu bir eğitim süreci sağlar.

Global Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak bütün vize başvurunuz süreciniz boyunca size en iyi hizmeti vereceğimizden emin olabilirsiniz. Bilgi istek formu doldurarak vize konusunda destek alabilirsiniz..

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED
Bilgi İstek Formu