Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İtalya'nın En İyi 5 Öğrenci Şehri

İtalya Şehirleri | En İyi 5 Öğrenci Şehri

İtalya, dünyanın en güzel ülkelerinden biri olmakla beraber 51 UNESCO Dünya Mirasına sahiptir. Sanatsal çalışmaların oldukça yoğun olduğu ülkede; sanat, moda, tasarım, tekstil gibi alanlarda çok sayıda kurumda eğitim verilmekte. Bu durum, İtalya’yı bu alanlarda dünyada önemli bir söz sahibi yapıyor. Büyük bir iş alanına da sahip olan bu sektörler, İtalyan dilini öğrenmeyi gerekli hale getiriyor. Aynı zamanda, İtalyanca gereklilikten öte bir dil olarak karşımıza çıkıyor. Çok zevkli ve güzel bir dil olan İtalyanca için dil eğitimi veren pek çok farklı dil okulu mevcut. İtalya dil okulları oldukça kaliteliler. Fakat dil okulu seçiminde hangi İtalyan şehirleri tercih edilmeli? Dil okuluna gitmek isteyen öğrenciler için İtalya'nın en iyi 5 öğrenci şehrini sizler için listesini hazırladık. Aşağıda bulunan bu listeye gelin hep birlikte bakalım!

*İtalya dil okulları sayfamızda İtalya'da dil eğitimi almak isteyenler için İtalya hakkında genel bilgi ve okullarımız bulunmaktadır..

1. Milano | Eğitim, Sanat, Moda ve Turizmin Başkenti


Duomo Katedrali ile hafızalara kazınmış olan İtalya’nın güzel şehri Milano, İtalya'nın en iyi öğrenci şehirleri listesinde yerini alıyor. Dünyanın en iyi öğrenci şehirleri sıralamasındaki yeri 33 olan Milano şehri, dünya standartlarındaki üniversiteleri, yüksek standartlardaki yaşam koşulları, geniş bir yer tutan ve çok büyük çeşitliliğe sahip öğrenci nüfusu ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. İçinde barındırdığı 8 üniversite ile dinamik bir nüfusun sahibi olan Milan, dünya moda merkezi olarak da görülüyor. Aynı zamanda, sanatın da yoğun olarak yer aldığı şehirde "Son Akşam Yemeği (The Last Supper)" gibi dünyaca ünlü tablolara, yapılara yer veriliyor. Öğrenciler yalnızca dil eğitimi almıyor, aynı zamanda bu zengin kültürü ve modernizmi doyasıya yaşama fırsatını elde ediyor. 

*Milano Dil Okulları sayfamızı ziyaret ederek İtalya Dil Okulları ve Milano şehri hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

2. Roma | 2800 Yıllık Köklü, Tarihi Dokuya Sahip


Dünyanın en iyi üniversitelerinden olan Sapienza – Universita di Roma (QS World University Rankings 2018’de 215. sırada yer almaktadır.) gibi kaliteli üniversitelere ev sahipliği yapan Roma şehri, masalsı bir yerdir. İtalya’nın başkenti olan Roma, tarihi dokuyu doyasıya hissetmek isteyenler için muhteşem bir noktadır. Bunun yanı sıra; havasında sanat öğrencilerine, moda okuyan gençlere ve bu alanlarda çaba sarf eden herkese ilham verecek bir şeyler mutlaka vardır. 

*Roma Dil Okulları sayfamızı ziyaret ederek İtalya Dil Okulları ve Roma şehri hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

3. Floransa | Avrupa ve İtalya'nın Ticaret Merkezi 


Bir sanat şehri olan Floransa, her yıl binlerce turistin uğrak noktası olmasının yanı sıra, binlerce uluslararası ve yerel öğrenciye de ev sahipliği yapmaktadır. Festivalleri, alışveriş için çok çeşitli sayıda olan dükkanları, sanat galeri ve müzeleri ile herkese hitap eden Floransa şehri gece hayatı ile de dikkatleri büyük oranda kendine çekmektedir. Hem geçmişten çok büyük izler taşıması hem de modern dünyaya bu denli uyum sağlaması sebebiyle Floransa insana kendini zaman makinesinde gibi hissettirmektedir. 

*Floransa Dil Okulları sayfamızı ziyaret ederek İtalya Dil Okulları ve Floransa şehri hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

4. Venedik | Olağanüstü Güzellikteki Sular Şehri


Güzel İtalyan şehri Venedik, dünyada eşi benzerine az rastlanır cinsten. Kanallar Şehri ya da Sular Şehri olarak bilinen Venedik, UNESCO Dünya Mirasları listesinde yerini almış durumda. Venedik, ekonomik anlamda öğrencilerin bütçesini biraz zorlayacak bir yer olsa da güzelliği nedeniyle pek çok öğrenci tarafından tercih edilmektedir. 

*Venedik Dil Okulları sayfamızı ziyaret ederek İtalya Dil Okulları ve Venedik şehri hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

5. Siena | Ortaçağ'ın Sembol Şehri


İtalya’nın bir diğer masalsı şehri olan Siena turistleri kendine çeken noktalardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Şehrin uzaktan görünüşü geçmiş zamanları anlatan bir diziden ya da filmden fırlamış gibi duruyor. Mimarisi ile muhteşem bir yer olan Siena yalnızca turistler tarafından değil, öğrenciler tarafından da oldukça rağbet gören bir şehir.  

*Siena Dil Okulları sayfamızı ziyaret ederek İtalya Dil Okulları ve Siena şehri hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Yurtdışı Eğitim hakkında merak ettiğiniz her şey için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Bilgi istek formumuzu doldurarak yada (0212) 227 0 227 numaralı telefonda bize ulaşabilir, yurtdışı eğitim sektöründe öncü danışmanlarımızdan ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED