Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere'nin En İyi 7 Öğrenci Şehri

İngiltere Şehirleri | En İyi 7 Öğrenci Şehri

İngiltere, yalnızca Avrupa'nın değil, dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biridir. İngiliz eğitim sistemi diğer ülkelerden oldukça farklı olup dünyadaki en iyi sistemlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Hem kendi öğrencileri tarafından hem de uluslararası öğrenciler tarafından tercih edilen bir ülke olan İngiltere, pek çok kaliteli üniversitesi ile farkını ortaya koymaktadır. Cambridge Üniversitesi, Oxford Üniversitesi, University College London (UCL) gibi dünyaca ünlü üniversitelerinin yanı sıra pek çok kaliteli üniversiteye daha ev sahipliği yapmaktadır. Peki İngiltere'nin en iyi ve en çok tercih edilen öğrenci şehirleri hangileridir? 

1. Londra | Avrupa'nın Kozmopolit ve Kültür Şehri


İngiltere’nin ünlü başkenti Londra, dünyanın en iyi öğrenci şehirleri sıralamasında 3. sırada yer almaktadır. İngiltere'nin en iyi öğrenci şehirleri sıralamamızda ilk sıraya koyduğumuz Londra, sınırları içerisinde yer alan çok 15’ten fazla üniversite ile büyük bir öğrenci nüfusuna sahip olan şehirde uluslararası öğrencilerin sayısının oranı %42 gibi büyük bir rakamdır (QS World University Rankings 2015/16). Dünyaca ünlü University College London (UCL), Imperial College London, King’s College London gibi üniversitelerin yer aldığı Londra şehri, öğrenci bütçesi için fazla ekonomik bir yer olmamasına rağmen, öğrenciler tarafından oldukça tercih edilen bir yer olmaya devam etmektedir. 

*Londra dil okulları sayfamızı ziyaret ederek İngiltere dil okulları ve Londra şehri hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz..

2. Manchester | Cottonopolis Lakabı ve Futbol Şehri


Futbol takımlarıyla ünlü İngiltere’nin güzel şehri Manchester, QS dünyanın en iyi öğrenci şehirleri listesinde 23. sırada yerini almaktadır. İngiltere'nin en iyi öğrenci şehirleri sıralamamızda 2.sırada bulunan Manchesterdünyanın en iyi üniversitelerine ev sahipliği yapmasının yanı sıra eğlenceli bir öğrenci kültürüne de sahiptir. Birçok ünlü müzik grubunun da yer aldığı müzik çalışmaları, sanatsal etkinlikleri, kültürel ve mükemmel gece hayatı gibi olanakları sunan Manchester yoğun bir uluslararası öğrenci nüfusuna sahiptir. Tüm bunların yanı sıra; 2016 verilerine göre, iş bulma konusunda da Londra hariç diğer tüm İngiltere şehirlerinden yüksek bir sırada yer almaktadır. Özetle, Manchester hem akademik anlamda hem iş anlamında hem de eğlence anlamında eşsiz bir İngiltere şehri olarak görülmektedir. 

*Manchester dil okulları sayfamızı ziyaret ederek İngiltere dil okulları ve Manchester şehri hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz..

3. Oxford | Eğitim, Tarih ve Kültür Şehri


Oxford, dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında 6.sırada yer alan dünyaca ünlü University of Oxford’a ev sahipliği yapmaktadır. Londra’ya yakın bir konumda bulunan Oxford şehri, İngiltere'nin en iyi öğrenci şehirlerinden biri olmakla beraber hem tarihi dokusuyla hem de kaliteli eğitim sunan lise, üniversite ve dil okulları ile her yıl binlerce öğrenciyi ağırlamaktadır. Yoğun bir öğrenci nüfusuna sahip olan Oxford’ta her zaman bir etkinlik, festival vb. bulmak mümkündür. Aynı zamanda, aktif gece hayatına da sahip olan şehirde öğrenciler dilerlerse geleneksel İngiliz barlarında sosyalleşme fırsatını elde edebilmektedirler.

*Oxford dil okulları sayfamızı ziyaret ederek İngiltere dil okulları ve Oxford şehri hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz..

4. Cambridge | Silicon Fen Merkezine Sahip Teknoloji Şehri


Cambridge şehri, dünyanın en başarılı ve iyi üniversitelerinden biri olan (5.sırada yer almaktadır.) University of Cambridge’in konumlandığı şehirdir. Başkent Londra’ya kısa bir mesafede kurulmuş olan bu güzel öğrenci şehri, öğrenciler için Londra’ya oranla daha ekonomik koşullar sunmaktadır. Hem University of Cambridge’e hem de Anglia Ruskin Üniversitesi’ne gelen öğrenciler ile yoğun bir öğrenci nüfusuna sahip olan Cambridge şehri, tarihi dokusu ile de oldukça dikkat çekmektedir. Dinamik bir gece hayatı da sunan bu güzel İngiliz şehri, dünyanın en iyi öğrenci şehirleri arasında yerini almaktadır. 

*Cambridge dil okulları sayfamızı ziyaret ederek İngiltere dil okulları ve Cambridge şehri hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz..

5. Liverpool | İngiltere'nin En Misafirperver Şehri


Liverpool, İngiltere’nin en çok sevilen öğrenci şehirlerinden biri olarak belirlenmiştir. Liverpool, hem kaliteli dil okullarına sahip olması nedeni ile hem de öğrenci bütçesine uygunluğu ile sıkça tercih edilmektedir. Konaklama konusunda da öğrencilere hem rahat ve güzel hem de ucuz konaklamalar sunması da Liverpool’u oldukça çekici kılmaktadır. Liverpool, dünyanın en büyük kütüphanelerine, en ünlü futbol takımlarından olan takımlara ve dinamik bir gece hayatı sunan bar ve publara ev sahipliği yapmaktadır. 

*Liverpool dil okulları sayfamızı ziyaret ederek İngiltere dil okulları ve Liverpool şehri hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz..

6. Bournemouth | İngiltere'nin En Güvenli, Sosyal ve Sahil Şehri


Bournemouth, İngiltere’nin güney kısmında konumlanmış bir sahil şehridir. Ülkenin en sıcak noktalarından biri olan Bournemouth’ta pek çok dil okulu mevcuttur. Her yıl bu kaliteli okullara katılım gösteren öğrencilerin yanı sıra kaliteli üniversitelerine gelen öğrenciler ile de yoğun bir genç nüfusun sahibi olan Bournemouth, başkent Londra’ya da yalnızca 2 saat uzaklıktadır. Londra gibi şehirlerle kıyaslandığında daha ekonomik koşullar sunan Bournemouth şehri, öğrenciler için paha biçilemez bir özelliktedir. 

*Bournemouth dil okulları sayfamızı ziyaret ederek İngiltere dil okulları ve Bournemouth şehri hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz..

7. Brighton | İngiltere'nin Gözde Tatil ve Eğlenceli Şehri


Brighton, dünyanın en iyi üniversitelerinden olan University of Sussex, University of Brighton ve BIMM gibi üniversitelerin evidir. Bu kaliteli üniversitelerde okuyan öğrencilerinin yanı sıra dil okullarına katılım gösteren uluslararası öğrencileri ile de yoğun bir öğrenci nüfusunun sahibi olan Brighton en iyi ve güzel öğrenci şehirlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca, bu güzel İngiliz şehri; hem hareketli gece hayatı ile hem de sahilleri ile öğrencilere eğlenceli vakit geçirme imkanı sunmaktadır. 

*Brighton dil okulları sayfamızı ziyaret ederek İngiltere dil okulları ve Brighton şehri hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz..

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED