Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere 2018 Yüksek Lisans başvuruları başladı!

2018 İngiltere Yüksek Lisans başvuruları başladı!

Cardiff Metropolian University, City University London, Southampton Solent University, Goldsmiths University London, University of Arts London ve daha bir çok İngiltere’nin prestijli üniversitesinde Ocak 2018 ve Eylül 2018 başvuruları başladı.

Başvurular evrak hazırlama, başvuru yapma, IELTS sınavları ve üniversite ile yazışmalar derken neredeyse aylara yayılıyor. Yurtdışı eğitim için İngiltere’yi tercih eden öğrencilere düşen ise ellerini çabuk tutmak ve doğru üniversiteye karar vermek.

Peki Geç Kalırsak Ne Olur?

İngiltere’de yer alan üniversiteler yüksek lisans başvurularını Ekim ayından itibaren almalarına rağmen uzun bir süre açık tutar. Hatta bazı üniversitelerin son başvuru tarihi bulunmaz fakat ne kadar geç kalırsanız kontenjan bulma şansınız o kadar düşecektir.

"First-come, first-served!"

İngilizlerin meşhur söyleyişi olan First-come, first-served mantığıyla, üniversiteler başvuru sırasının önceliğini ilk gelene göre ayarlamaktadır.

Yurtdışı Eğitim İngiltere Yüksek Lisans Hakkında ;

İngiltere’de yüksek lisans eğitimi 1 sene sürmektedir. Yurtdışı eğitim için İngiltere’yi tercih eden öğrencilerin seçtiği bölümlerin başında Uluslararası İlişkiler, Ekonomi, MBA programları, Hukuk, Mimarlık, Proje Yönetimi, Klinik Psikoloji, Spor Psikolojisi ve Güzel Sanatlar bölümleri gelmektedir.

Başvuru Dosyanız

Lisans diploma notunuzun en az 2.5 olması gerekmektedir. Geçerli bir lisans ortalamasını takiben kendini doğru ve net ifade edeceğiniz bir niyet mektubu, akademik referanslar, staj belgeleri, eğitim ve sertifika programlarına katıldıysanız bunu doğrulayan belgeler ve iş detaylı, güncel ve profesyonelce hazırlanmış akademik bir CV İngiltere’de yüksek lisans başvuru dosyanızda yer alması gereken öncelikli evraklardır.

IELTS Dil Yeterlilikleri

İngiltere’de bir çok okul en az 5.5 IELTS puanı almayı şart koşar. Öğrencilerin başvuru öncesinde veya esnasında IELTS sınavı alabilmektedirler. Global Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak sizin adınıza şartlı başvuru yapabilmekteyiz. Şartlı başvuru esnasında siz IELTS gerekliliklerini yerine getirirken, başvuruda bulunduğumuz üniversiteler bu başvurunuzu değerlendirip, sizi akademik açıdan uygun gördükleri takdirde şartlı kabul adını verdikleri şartlı kabul onayını yollayacaklardır. Bu yolla aynı zamanda aralığında başvurunuzu gerçekleştirip istenilen IELTS skorunu da elde edebilirsiniz.

Maliyetler ve Konaklama

İngiltere'de yüksek lisans programlarının ortalama ücreti başvurduğunuz üniversiteye ve programınıza göre değişiklik gösterir. Daha sağlıklı karar verebilmek ve kolay ilerlemek adına önceden bütçenizi belirlemeniz gerekmektedir. Yüksek lisans program ücretinize ek olarak vize ücretleri, uçuş, konaklama ve günlük yaşam giderlerinizin toplamını göz önüne alarak ne kadar harcama yapmak istediğinizi yaklaşık olarak hesaplayabilirsiniz. Konaklama konusunda ise başvurduğunuz kurumun hizmetleri dahilinde aile yanında kalabilir, öğrenci evlerini veya yurtlarını tercih edebilirsiniz.

Yurtdışı Eğitim Burs İmkanları

Özellikle 3 ve 3 ün üzerinde yüksek not ortalaması, zengin akademik geçmişe sahip öğrencilerin burs başvuruları olumlu olarak değerlendirilmektedir. İngiliz hükumetinin, İngiltere’deki bir çok özel kurumun veya yüksek lisans başvurusunda bulunduğunuz üniversitenin burs olanaklarını ve uluslararası öğrencilere burs verip vermeyeceğini incelemeniz gerekmektedir. Burs miktarları 1500 GBP ile 3000 GBP arası miktarlarda değişiklik göstermektedir.

Çalışma İzni

İngiltere’de eğitim alan yüksek lisans öğrencilerine haftada 20 saat çalışma izni verilmektedir. Öğrenciler ancak kalifiye bir yeterlilik beklenmeyen part-time işlere katılım sağlamaktadırlar. Bu sayede günlük yaşam harcamalarına katkıda bulunabilirler.İngiltere’de yüksek lisans yurtdışı eğitim programları ile ilgili ücretsiz danışmanlık almak ve sorularınızı iletmek için bilgi istek formumuzu doldurabilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED