Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngilizce Öğrenmek için 10 Neden

Neden İngilizce Öğrenmeliyiz?

İngilizce öğrenmek gereklilik değil, şart. İngilizce biliyorum demek yetmiyor artık, çok iyi bilmek gerekiyor. Makale okuyup anlamak, sunum yetisine sahip olmak, telefonda konuşmak; Türkçe olarak yapabileceğiniz her şey yapmanız gerekiyor güzelce. İşte tam burada sizlere İngilizce öğrenmek için 10 neden sunuyoruz.
    
 1. İngilizce, en yaygın şekilde konuşulan yabancı dildir. Dünyanın dört bir yanında, ana dilleri farklı olan insanlar bir araya geldiğinde iletişim dili olarak genellikle İngilizce’yi kullanırlar.

 2. İngilizce öğrenmek her ne kadar zor gibi görülse de, tüm ülkelerde İngilizce bilenlerin işe alınma oranı İngilizce bilmeyenlere oranla daha yüksektir.

 3. Amerika Birleşik Devletleri teknik ve teknolojik yenilikler ve ekonomik gelişim konusunda lider konumundadır. Bu alanların her birinde kullanılan dil yine İngilizce’dir.

 4. İngiltere’nin Koloniyal Dönem’de yayılmasından dolayı İngilizce dünyanın birçok ülkesinde yaygın olarak konuşulmaktadır. Avustralya, Yeni Zelanda, Kanada, Afrika’nın bazı bölümleri, Hindistan ve birçok küçük ada alkı İngilizce konuşmaktadır. İngilizce aynı zamanda Almanya, Norveç, İsveç, Danimarka ve Hollanda gibi ülkelerde ikinci dil olarak kabul edilmiştir.

 5. İngilizce’nin bu denli önemli sayılmasının nedenlerinden biri de bilim dili olmasıdır. Bilimde ilerlemeniz için İngilizce bilmeniz gereklidir.

 6. İngilizce, özellikle Çince gibi dillere kıyasla öğrenmesi daha kolay olan bir alfabeye sahiptir.

 7. Film sektörünün dili de İngilizce olduğundan, İngilizce bilmeniz filmleri altyazı ya da dublajsız izleyebilmenizi sağlar.

 8. İngilizce bilmeniz anadili İngilizce olan bir ülkeye gittiğinizde karşınıza birçok olanakların çıkmasına fırsat sağlayacaktır.

 9. Araştırmalar, İngilizce bilenlerin aynı niteliklerdeki İngilizce bilmeyen meslektaşlarına oranla daha fazla maaş aldığını ortaya koyuyor.

 10. Son olarak, İngilizce bilmeniz dünyanın en iyi üniversitelerinde eğitim görmeye bir adım daha yaklaştığınız anlamına gelmektedir.

İngilizce'nin Başarıya Etkisi

Yurtdışında eğitim alabilmek için; lise, üniversite veya yüksek lisans, önemli olan ilk şey İngilizce bilginiz, sonrasında ise başarınızdır. Başarılısınız ama İngilizce bilmiyorsunuz, gittiğinizde bildiğinizi aktaramayacaksınız anlamına geliyor. Başarınız zayıf, İngilizce bilginiz iyi; yine kabul alabilirsiniz; ama zor bir süreç bekliyor olacaktır sizi. O nedenle bilgiyi İngilizce ile harmanlamak gerekiyor. Bunu başardığınız zaman gerçek başarı ve kariyer sizinle beraber gelecektir.

Yurtdışı eğitim, yurtdışında dil okulları hakkında ve daha bir çok konuda merak ettiklerinizi sormak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Global Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak her zaman ücretsiz danışmanlık hizmetimizle yanınızdayız. Bilgi istek formumuzu doldurun, size en kısa sürede dönüş sağlayalım.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED