Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngilizce Geliştirmek İçin Dizi

İngilizce öğrenmek ve konuşmak

İngilizce kurs ile, dil okulu ile tam anlamıyla öğrenilebilecek bir dil değil. Dil eğitimi sizi kelime bilgisi, okuma ve yazma seviyesi açısından geliştirir; ama önemli olan pratik yapmaktır. Elde ettiğiniz bilgiyi paylaşamadığınız sürece bir anlamı yok o bilginin. Konuşmayı geliştirmek için önce dinlemek gerekiyor. Bir dilin güzel konuşulması gereken yerler vardır. Güzel, duyguların yansıtılarak konuşulduğu, televizyon dizileri. Çünkü izleyici var, aktarılması, hissettirilmesi gereken duygular var. Bu duyguları da jest, mimik ve dil kullanımı ile yapabiliyorsunuz. İngilice geliştirmek için dizi de bu nedenle sunulabiliyor.  Kelime telafuzu İngilizce'de çok önemli. O nedenle dizi izlemek, sadece İngilizce değil her öğrenilmek istenen dilde bireyi ileri taşıyor.

İngilizce Geliştirmek ve Öğrenmek İçin Diziler

Başlangıç Seviyesinde İngilizce Diziler

The Walking Dead: Aslında bir çizgi roman. Çizgi romandan diziye geçilmiş, basit ve anlaşılır bir İngilizce kullanılıyor. İngilizce altyazılı olarak izlenip rahatlıkla anlaşılabilecek bir "zombi dizisi".

Teen Wolf: Gençler tarafından çok sevilen fantastik bir dizi. Genç oyuncular, yeni jenerasyon, basit bir İngilizce ve rahatça anlaşılabilir kelime telafuzu.

Supernatural: Yine bir fantastik dizi. Fantastik ve sürekli olay akışı olay, olayları birbirine bağlı olan bir dizi. O sebepten başladığınızda kopamıyorsunuz ve İngilizcesi çok anlaşılır olduğu için kulağınız da İngilizce'ye doyacaktır.

The Big Bang Theory: İngilizcesi biraz daha karmaşık aslında. Uzun bir dizi, üstün zekalı 2 arkadaşın güzel bir kızla karşılaştıklarındaki reaksiyonlarını konu alıyor.

Fringe: Teen Wolf ve The Walking Dead'e göre daha karmaşık bir İngilizce'ye sahip olan Fringe, İngilizce öğrenmek için dizi listesine, kalıplarından ve diyaloglarından girebilir. Biraz daha teknik, biraz daha bilimsel olan dizi kalıpları öğretmek konusunda çok başarılı.

Lie to Me: İnsan ilişkileri, davranış ve psikoloji seviyorsanız, İngilizce altyazılı, altyazısız izleyebileceğiniz harika bir dizi. Anlaşılır, öğretici ve dolu bir dizi. Sadece İngilizce öğrenmek için dizi değil de genel olarak izlenebilecek bir dizi.

How I Met Your Mother ve Friends: İki harika aile, arkadaşlık dizisi. İkisi de uzun ve bir o kadar öğretici. Kalıp kelimelerin kullanımı, yeni tanımlar, sokak ağzı, aksan, resmi dil gibi İngilizce ile ilgili ne ararsanız bulabileceğiniz diziler.

İngilizce'yi Nasıl İleri Taşırım?

Bir adım daha ileri taşımak için İngilizce konuşmak gerekiyor. Dinlemek bir yere kadar taşıyor bireyi ama bunu daha ileri taşımak için konuşmak ve pratik yapmak gerekiyor. Pratik yapmak için de yurtdışına gitmek gerekiyor. Yurtdışına gitmek için yurtdışı eğitim danışmanlığı şirketleriyle iletişime geçebilirsiniz. Yurtdışı eğitim konusunda rehberlik almak, size ücretsiz destek vermek için Global Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak hep yanınızdayız. İletişime geçebilir, gerekli bilgileri alabilirsiniz. 

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED