Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Amerika'da Dil Eğitimi

Amerika'da Dil Eğitimi Hakkında Merak Edilenler

Amerika’da dil eğitimi alabileceğiniz birçok dil okulu vardır. Her yıl binlerce öğrenci İngilizce öğrenmek için Amerika’yı tercih etmektedir. Özel dil okullarında ya da üniversitelerin kampüslerinde faaliyet gösteren okullarda İngilizce eğitimi alabilirsiniz. Yurtdışı eğitim için en çok tercih edilen şehirler New York, Boston, Los Angeles, San Diego, San Francisco, Orlando, Chicago gibi büyük şehirlerdir. Bu konuyla alakalı daha fazla bilgiye Amerika'da dil eğitiminde en popüler şehirler sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Amerika’da bir aylık dil eğitiminin maliyeti ortalama ne kadardır?

Amerika’da 4 haftalık bir dil eğitimi için ödeyeceğiniz fiyat ortalama 1000-1500USD’dır. Daha uzun sürecek eğitimlerde her ay için ödeyeceğiniz fiyat azalmaktadır. Dil okulu için ayırdığınız bütçenize, okula vereceğiniz ücretin yanında konaklama ve yeme-içme giderlerini de dahil etmelisiniz.

Amerika’daki dil okullarında konaklama seçenekleri nelerdir?

Amerika’daki dil okullarında öğrenci yurdu ve aile yanı olmak üzere iki farklı konaklama seçeneği bulunmaktadır. Bu seçeneklerden ekonomik olarak en uygunu ve en popüleri aile yanı konaklamadır. Bir ay boyunca aile yanında konaklama ücreti ortalama 1000USD iken, öğrenci yurdunda aynı süre boyunca konaklama bedeli yaklaşık olarak 1500USD’dir.

Amerika’da dil okuluna katılmak için hangi tür vizeye başvurmalıyım?

Amerika’da öğrenci olabilmeniz için sahip olmanız gereken vize türü F-1 öğrenci vizesidir. Bu vizeye başvuru yapmak için, kayıt yaptırdığınız dil okulundan I-20 formunun gelmesi gerekmektedir. Bu formda sizin ve gideceğiniz dil okulunun bilgileri yer almaktadır ve bu bilgiler sonradan değiştirilememektedir. ABD F1 Öğrenci vizesi sayfamızda daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Öğrenci vizesine başvururken sunmam gereken evraklar nelerdir?

F-1 vizesi almak için konsolosluğa sunmanız gereken bir takım evraklar vardır. Amerika’da öğrenci vizesine başvurmak için öncelikle kayıt yaptırdığınız okuldan sizin adınıza hazırlanan I-20 formuna sahip olmanız gerekmektedir. Vize için sunmanız gereken önemli belgelerden biri de okul ücretini ve eğitiminiz süresince tüm giderlerinizi karşılayacak kadar finansal desteğe sahip olduğunuzu gösteren banka hesap özetidir. Bu hesap özetinin sizin adınıza olması gerekmemektedir. Size sponsor olan birinin ya da ailenizden birinin adına olabilir.

F-1 vizesini aldıktan sonra, okulunuzun başlamasından en fazla 30 gün önce Amerika’ya öğrenci olarak giriş yapabilirsiniz. Vize statüsünü korumanız için derslere gitmeniz ve geçer not almanız gerekmektedir. Programınızı I-20 formunuzda yer alan süre içinde bitiremeyeceğinizi düşünüyorsanız, Uluslararası Öğrenci Danışmanınızla iletişime geçerek program sürenizi uzatmanız mümkün olabilir.

Amerika dil okulları sayfamızı ziyaret ederek Amerika'da bulunan dil okulları hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Daha detaylı bilgi almak için bilgi istek formumuzu doldurabilir yada (0212) 227 0 227 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz. Ücretsiz danışmanlık hizmetimizle sizlere en kaliteli danışmanlık hizmeti sunmaktayız.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED